Wie is Ben Veerbeek?

Ben-Annie_Bunnik

Wie is Ben Veerbeek…?

Welkom bij Ben’s Blog.

Waar komt Ben Veerbeek vandaan? Zou zomaar een vraag kunnen zijn, als je mijn blogs gaat lezen.

Ik kom van heel ver! Dat is zeker… Ik ben een visionair en bedenker van veel verschillende succesvolle systemen en concepten. Ik heb regelmatig mijn kop boven het maaiveld uitgestoken. Altijd met de beste intentie: andere mensen het geluk en plezier teruggeven.  Maar ik heb ook veel geleerd. Je komt ze altijd weer tegen: de “dreamstealers”, de “Nee knikkers”, je kent ze wel. Die mensen die altijd negatief zijn en je altijd onderuit willen halen. Die er een sport van maken om eenzaam en alleen te sterven!

Al mijn hele leven stel ik mijzelf de vraag: “Waarom nemen zoveel mensen toch genoegen met minder dan dat ze kunnen zijn?” Ze gaan zelfs dood zonder dat ze het merken! Je tijd op aarde is kort en kostbaar, nietwaar? Dus je zou van elke dag, elke minuut en elke seconde moeten genieten… Maar dat lukt nagenoeg niemand en zeker niet constant.

Ik ben inmiddels 54 jaar en heb uiteraard net als velen van mijn leeftijd, al een behoorlijke rugzak vol met ervaringen, nachtmerries, dromen, verdriet en plezier en geluk.

Ooit begonnen als wachtmeester bij de Rijkspolitie, en later heb ik als letselschade expert en aansprakelijkheidsdeskundige gewerkt. Gewerkt voor een baas! Met collega’s die, net als ik, altijd op zoek waren naar “meer”. Er is “meer”! Er moet toch MEER zijn dan dit? ben ik wel gelukkig?

Nee! ik wil ondernemen! Ik ben een ondernemer in hart en nieren! Dat wist ik al een tijdje, maar wist nog niet HOE! Net als velen. Hoe doe je dat dan?

Ik wil mijn eigen weg volgen! Maar wist niet HOE? Ik kreeg in 1994 zelf een auto ongeval. Na een jaar in de WAO gezeten te hebben en 34 jaar oud, nam ik hét ultieme besluit. Gewoon jezelf voor de leeuwen gooien. “Baas, ik neem ontslag. Je kunt mij niet meer betalen met dat kleine bedrijfje met 10 mensen. Ik begin voor mezelf!”

Het meest simpele is dan, iets te gaan doen wat iedereen kan! Ik besloot in de pensioenen te gaan. Ik leerde snel en met mijn ervaringen als letselschade expert, kwam ik al gauw op de titel “Financial Coach”. Een begrip dat rond 1995 kwam overgewaaid uit de VS. Ik zag zoveel mensen om mij heen die behoefte hadden aan Financial Coaching. Geen product verkoper, maar een coach! Dus ontwikkelde ik een basis budgetplan en bedacht manieren om mensen financieel en persoonlijk te coachen.

Ik zal daar in volgende blogs verder op in gaan.

Samen met mijn echtgenote Annie, startte ik een Intermediair bedrijf dat wij samen uitbouwden tot een grote organisatie. Trainen, presenteren, mensen beter maken dan ze zelf dachten. Dat zijn de echte zaken in mijn leven, die ik belangrijk vind. Mensen helpen om weer de juiste weg te vinden. Annie en ik hebben in ons leven veel verloren. Relaties, vrienden, bedrijven en nog meer “zogenaamde” vrienden. Soms door eigen fouten en verkeerde inzichten maar vaak ook door anderen. Mensen die gewoon een mes in je rug steken om het zelfde te gaan doen als dat wij deden! Wij bouwden het grootste presentatie en trainingsbedrijf in Nederland uit. In 3 jaar tijd! Ruim 250.000 bezoekers! Duizenden adviseurs getraind. Ze tot enthousiaste “professionals” gemaakt. Zo’n gave tijd. De klant leren kopen en de adviseur beter leren coachen!

Ach we raakten het allemaal weer kwijt. Ook door domme pech en door eigen schuld. En wat is “schuld”? Sommige dingen gebeuren gewoon.

Maar wat ons de juiste route deed vinden, was ons geluk samen. Samen en met onze kinderen. Emy en Jill. En ook mijn twee grote meiden Maaike en Kim vormen een gelukkig onderdeel van mijn gezin. Hoewel Maaike en Kim al een tijdje op zichzelf wonen.

Hoe vaak sta je niet voor een “keerpunt in je leven”? Hoe vaak is het niet gebeurd dat je net de verkeerde afslag nam? Net even niet goed oplette. Hoe vaak heb je al tegen jezelf gezegd: “dit keer ga ik het anders doen”?

Ik ook dus! Ik heb zoveel onderweg gezien en beleefd. Ik wil dat zo graag met de mensen delen. Mensen bewuster maken. Ze hoeven niet allemaal nog een keer de fouten te maken, die ik al gemaakt heb. Het duurde lang voor ik het “echte licht” zag!

ComHumans.com Dat werd en is mijn geesteskind! In 1999  al begonnen met het ontwikkelen van formules waardoor mensen meer geld konden overhouden aan hun eigen uitgaven!

Geld verdienen aan je eigen uitgaven… Ik kan daar wel een boek over schrijven. Wat een revolutionaire tekst. Gewoon één simpel regeltje van zes woorden!

In 2004 ontwikkelde ik ComHumans.com als merknaam.

HUMANS…COM. Community Mensen:

 • Health
 • Unite
 • Money
 • Alternatives
 • Needs and wants
 • Safe and secure

Samen met mijn goede vriend Frans ontwikkelden wij trainingen en formules voor ons platform.

Het heeft 10 jaar geduurd, voor het platform echt klaar was. Frans ging door met het ontwikkelen van zijn prachtige filosofie en theorie: “Vier dimensionaal leven en ondernemen: van een tien naar een honderd!” Ik bouwde door aan het ComHumans platform.

De techniek was sneller dan ooit, programmeurs slimmer, de wereld draaide sneller dan ooit, totdat de financiële wereld in 2008 in elkaar klapte. Het grote graaien werd ontmaskerd. Precies op de dag dat ik samen met mijn gezin op het punt stond te gaan emigreren naar de VS, om daar mijn dromen als ComHumans te lanceren ging het mis! Banken failliet, bedrijven failliet, armoede nam toe, mensen raakten in een neerwaartse spiraal.

Wat.. bij de pakken neer gaan zitten? Waarom? omdat één van mijn dromen uit elkaar spatte? Uiteraard niet! Ik kreeg een enorme bevestiging dat de wereld een “andere richting op moest gaan draaien”. Ik zag zoveel kansen! ik zag oplossingen, zag dat de wereld rijp was voor een totaal andere benadering!

Een loyalty platform: ComHumans.com. Een revolutionair platform met wat ik, Loyalty 4.0 noem! Revolutionaire thema’s, spaarmeters, andere vormen van transacties, geld besparen, geld verdienen aan je eigen uitgaven, online Budgetplan met niet alleen besparingsmogelijkheden maar ook verdienmodellen, massaal samen verdienen. MyBank, MySafe. Internationaal bouwen… En nog veel meer! Alles in één fantastisch digitaal concept!

Dat red je alleen niet met een gezonde dosis inzet en lef. Dat kon ik nooit alleen. Daar had ik een paar zeer goede mensen voor nodig.

In februari/maart 2014 nam ik contact op met drie talentvolle mannen: Arian Last, Ton van Wijk en Arthur Brekelmans. Wat hadden deze mensen dan gemeen en vooral waarom wilde ik ze in de directie van de nieuw te vormen BV hebben?

Simpel: doorzettingsvermogen, levenservaring, vriendschap, dromen, doelen, vechtlust en vooral: no fear!

SAMen ontwikkelden wij de S.A.M. methode: Social Attraction Marketing…

Ik ga in mijn volgende blog verder met het avontuur dat wij met zijn vieren en het hele ComHumans team beleefden en nog steeds beleven. En de route die ik samen met Frans nog volg. Want ook die route past later dit jaar perfect in de ComHumans route.

De drang om van een sharing economy naar een sharing society te komen is zo groot en is zo’n geweldige route… Het is de “zijderoute” van ComHumans.com. De route naar een betere wereld waarin mensen delen met elkaar, geven om elkaar en verdienen met elkaar.

The ComHumans Group Inc. is een feit…

Kijk ook eens op ons ComHumans Forum: ComHumans Forum

17 gedachtes over “Wie is Ben Veerbeek?

 1. Schrijf wat je wil. Waar wil je meer over weten? Ik werk naar een high level playing field wat volgens “experts” pas in 2030 bereikt gaat worden: The Sharing Society”…

  Ik ben van mening dat we dit nu al kunnen!

  En daar ga ik de komende weken over schrijven.
  Van sharing economy naar SHARING SOCIETY1

  Gezond weer op en geniet van elke seconde in je leven!

 2. Gefeliciteerd! Je eerste blog online.
  Met aandacht jouw eerste blog gelezen. Bijzonder dat je op deze manier iedereen een inkijk geeft in het ontstaan van ComHumans. En het waarom. Je gedrevenheid is aanstekelijk. Ik kijk nu al uit naar je volgende blog.

 3. Ben je bent een Top kerel , heb je allereerste blog met veel plezier gelezen , wat leer ik veel van jou… hoe makkelijk jij alles uitlegt zo begrijpelijk “Jip en Janneke” 😉 13 maart staat in mijn geheugen gegrift met dankbaarheid kijk ik terug, met veel plezier kijk ik uit naar je volgende Blog

 4. Gefeliciteerd met je blog, een prachtig idee als ComHumans, waar je jaren aan gewerkt hebt, verdient het om met trots te worden gepresenteerd. Een blog mag daar natuurlijk niet bij ontbreken. Ik heb echt heel hoge verwachtingen van ComHumans en denk echt dat het een wezenlijke bijdrage is van de manier hoe we met geld omgaan. Als Nederlander ben ik ook een beetje trots dat dit mooie initiatief toch maar weer in ons land is uitgevonden!

 5. Steeds meer en meer gaan mensen gelukkig de mensen en de gedachten van die mensen beter begrijpen. Daar helpen Bolgs zoals deze zeer bij. Bedankt voor je openhartigheid en je bezieling. Samen voor en met elkaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *