Share this Society Deel II

 IMG_1437

Share this Society: SAM’s Way

Deel II

Share this Society gaat niet over Dreamstealers… Waarom niet. Om balans te vinden is er altijd een tegengewicht nodig. Dat is in de natuur zo, maar ook in ons dagelijks leven!

In The Sharing Society mogen Dreamstealers gewoon meedoen! Natuurlijk mogen ze met ons meedoen! Dat is toch waar een Sharing Society voor staat? Gunnen en delen en geven…

The Sharing Society volgens SAM’s way is dé manier om tot een andere SAMenleving te komen.The Sharing Society is louter een logische opvolger van The Sharing Economy en gaat ook veel verder dan “Economy” en is ook veel meer op het sharen gericht dan een Sharing Economy.

De eerste organisatie die in de “Sharing Market” werkt volgens de revolutionaire en zeer doelmatige S.A.M.-methode (SAM) zal groter worden dan welke andere organisatie tot nu toe bekend is. S.A.M. methode. Laten we het gewoon SAM’s Way noemen!

Maar wat is dat? SAM’s Way?

S.A.M. heeft twee complementaire (aanvullende) betekenissen:

 1. Social Attraction Marketing en geeft de manier aan waarop mensen met elkaar zaken doen. Uitgangspunten daarbij zijn: eerlijkheid, transparant, WAARDE toevoegen en win-win-win creëren voor alle betrokkenen (Individu-Organisatie-Community);
 1. Social Attracting Movement. De beweging die zich sterk maakt voor een delende SAMenleving, waarbij de aantrekkingskracht van de community leidt tot de groei van het individu, waardoor de kracht van de community logischerwijs zal toenemen.

Individuele vrijheid om te groeien tot waar je zelf wilt, leidt automatisch tot een betere kwaliteit van je leven. Hoe groter je individuele groei hoe sterker de gehele SAMenleving wordt.

Het ultieme delen is het gevolg van het ultieme groeien. En die groei zal exponentieel zijn. Want waar 10.000 deelnemers de krachten bundelen, zal dat exponentiële groei geven als die groei doorzet naar bijvoorbeeld 10 miljoen deelnemers of zelfs 100 miljoen deelnemers.

(Professor Albert Bartlett legt exponentiële groei in dit ondertitelde filmpje haarfijn uit)

En waarom zou dit niet mogelijk zijn?

Waarom zou een Sharing Society volgens SAM’s Way niet dezelfde groeiscenario’s kunnen doorlopen als de Googles en Facebooks van deze wereld? Sterker nog: het FINTECH bedrijf dat het eerste begrijpt wat loyalty 4.0 betekent, hoeft niet eens te dingen naar de hand van de consument. Zij volgen automatisch, omdat ze als gelijkwaardige partij worden beschouwd en deelnemen in de winst van dergelijke organisaties… En niet een beetje delen. Nee gewoon minimaal 50%. Dat is loyalty 4.0.

SAM’s Way betekent dus vooral SAMen werken aan een betere SAMenleving.

The Sharing Society volgens SAM, kent geen afgunst. Juist de “gunfactor” is prominent aanwezig. We weten allemaal wat het is om de wereld te ontdekken met mensen die je niet of nauwelijks iets gunnen. De hele wereld ontwikkelde zich in “afgunst”. Of het nu een nieuwe jurk was die de ander je niet gunde, een baan die een ander je niet gunde, een loterij winnen, die een ander niet won, altijd is er afgunst geweest.

Dreamstealers”. Er zijn er teveel van. En ze zijn onschuldig, want ze zijn gecreëerd door de ouderwetse samenleving zelf. We zijn er allemaal debet aan.

Als we dan willen veranderen, is NU wel een zeer geschikt moment!

Het is tijd voor de Dreamers, de Dream Developers en de Dream Builders, want zij weten allang hoe de Sharing Society volgens SAM er uit moet zien.

In een Sharing Society is het basis principe:

What’s in it for us?

Er is gewoon geen plaats voor afgunst. Alles is gebaseerd op elkaar alles en zoveel mogelijk gunnen. Ik begrijp dat dit even wennen is, maar de eerste regel van een geslaagde Sharing Society is ook een simpele:

we gunnen elkaar alles!

Van een heerlijk en relaxt leven, tot succes en van overwinnen tot verbeteren van jezelf. Het is je gegund! Wij gunnen het je. WIJ! Niet IK, maar WIJ!

Als we dit principe begrijpen en zo veel als mogelijk toepassen, zijn we vervolgens  in staat om SAM’s Way 100% te begrijpen en toe te passen.

Volgens SAM’s Way is gunnen de basis van alles: succes, van verbetering van de kwaliteit van je eigen leven, maar bovenal ook van de kwaliteiten van je medemens. Stel je voor dat de mensen om je heen positief reageren als jij bereikt hebt wat je altijd al wilde bereiken. Wat dat ook is. Gewoon mensen die voor jou applaudisseren omdat je doelen gerealiseerd hebt. Jij bent geworden wie je wilt zijn: een individu met normale wensen, maar ook met de juiste normen en waarden.

SAMen werken aan de doelen die je een heel leven lang al nastreeft. Maar alleen kwam je er nooit. En hulp? Ja van die goeroes die je voor veel geld op een dag “alles” leren wat je nodig hebt….

Tja: financiële rust is emotionele rust, nietwaar? Zolang je maar bijdraagt aan de winst van een ander. Dat kan nooit de reden van ons bestaan zijn!

Maar in deze tijd van enorme ontwikkelingen zou de vraag veel meer moeten zijn:

Wat draagt de samenleving bij aan de waarde die ik zoek? Die ik wens? Die ik nastreef?

Snap je? De Sharing Society is geen WAARDE-oordeel!

Het is een WAARDE-toevoeging. Je krijgt de kans om samen met gebruikmaking van SAM over de grenzen van jouw bereik te kijken en een plan te maken om over die grenzen heen te gaan. En je bent niet alleen! Welnee: heel veel “SAMmers” gaan met je mee. Die community van “Sharing”. Mensen die je het gunnen. Die samen met jou optrekken. Die de individuele groei en kracht bundelen om de SAMenleving te laten groeien zonder afgunst.

Dus stap in die andere dimensie. Daar waar de mensen SAMen met jou die mooie route willen volgen om doelen te benoemen, de route uit willen stippelen en samen genieten van de bereikte resultaten.

Samen voor en met elkaar!

Oh en ik zie de “Dreamstealers” al weer roepen: “Kan niet. Lukt niet. Gaat niet. Mag niet. Ik gun je dat niet.”

Jammer dan voor jullie! Wij zijn Dreamers, Dream Developers en Dream Builders en wij zijn niet meer te stoppen. Hé wij gunnen het zelfs de Dreamstealers! Veranderen is niet zo heel ingewikkeld. Het is gewoon de manier wijzigen, hoe jij tegen een SAMenleving aankijkt. Van beperkte blik naar universele groei. Meer niet…

Dus welkom allemaal. Welkom bij de eerste operationele Sharing Society die werkt volgens SAM’s Way.

Gewoon elkaar alles gunnen wat je jezelf ook gunt. Dat is SAM! Dat is SAM’s WAY!

Een wereld van gunnen begint bij jezelf. Dus hoe meer jij je ontwikkelt met SAM’s Way, hoe meer jij een ander gunt.

En SAM zegt dan: “geven is nog belangrijker dan gunnen, want krijgen is ondergeschikt aan geven. En groeien als individu is pas zinvol als anderen met je mee kunnen groeien omdat jij ze helpt!”

SAM’s Way is de ultieme vorm van Sharing, van delen. Het gaat niet over geld of over overvloed of weldaad. Het gaat over gunnen, geven, SAMen werken is SAMen groeien, SAMen leven: SAMenLEVING!

Zo stelt volgens SAM’s Way enkel doelen stellen niets voor. SAM wil dat je doelen stelt én resultaten bereikt. SAMen doelen stellen vormt de basis, SAM levert de route en het resultaat is de bestemming.

SAM helpt en steunt je in die route! Zolang je deel uitmaakt van de Sharing Society, een Sharing Community, staan de mensen klaar om je verder te helpen.

SAM is dé ultieme methode, die juist in deze zeer snel veranderende samenleving niet alleen als anker kan dienen, maar vooral ook als kompas. Als je navigatiemiddel om eindelijk eens je doelen om te zetten in resultaten.

Als je SAM begrijpt, ga je dit vanzelf toepassen. Er is namelijk niets mooiers dan GEVEN! Vooral geven, wat een ander niet heeft! Blijdschap, geluk, succes, financiële middelen, onderwijs, training, inzicht en bovenal “zelfWAARDEren”. Jezelf leren de juiste WAARDE te geven.

SAM is nieuw. Een middel om de kwaliteit van je leven te verbeteren.

20150619_203136

Dit is SAM’s Way:

 1. The Sharing Society bestaat uit gunnen en delen.
 2. Ik gun jou onder alle omstandigheden individuele groei voor jezelf en je omgeving.
 3. Hoe sterker een individu groeit, hoe groter de bijdrage aan de SAMenleving.
 4. Als ik leer, groei jij, als jij groeit, leer ik…
 5. Ik mag succesvol worden en blijven. Het wordt mij gegund.
 6. SAM helpt je constant verder te ontwikkelen en je financiële IQ te vergroten.
 7. SAM werkt in The Sharing Society alleen maar met positief geld.
 8. Ik verspreid SAM’s Way niet door overtuiging maar door aantrekking.
 9. Laten we vooral SAMen werken aan een positieve SAMenleving.
 10. SAM streeft naar WAARDE-toevoeging en ongekende groei.

If we SHARE than we CARE

En zie hier! SAM’s Way staat geschreven.

Waar hoor jij thuis de komende decennia?

Gun, Groei, Geef en Deel! That’s SAM’s WAY!

Ben Veerbeek

CEO en founder van ComHumans Group Inc.

ComHumans Group Inc. Is de eerste Sharing Community die werkt volgens de principes van The Sharing Society volgens SAM’s Way!

15 gedachtes over “Share this Society Deel II

 1. En daarmee dames en heren is de blauwdruk voor onze toekomst met ComHumans vormgegeven, tnx Ben. Het is TOP om met ons vier in de directie en een team van kanjers om ons heen dit te kunnen uitrollen.

  Ton van Wijk
  COO ComHumans Inc

 2. Wat een keigave Blog weer Ben ….Man…. man …waar wij met zijn alle heen gaan ..dat is in deze Blog heel goed duidelijk…Waar ik thuis hoor .”Nou al 15 maanden duidelijk voor mij … Gun, Groei, Geef en Deel! That’s SAM’s WAY! ik gun het iedereen….SAMen Met en Voor Elkaar …Prachtig % september belooft wat…Ben een dikke Knuf en heel het team een dik vet Applaus voor jullie allemaal ! XXXX

 3. Mooi Ben! Hoe waar is dit! Hoe mooi is dit! Wij doen dit gewoon!! SAMen!! Hier wordt je blij van en dat wil je delen!!
  Dank je wel voor weer zo’n mooie blog! Ik kijk nu al uit naar de volgende! Uiteindelijk bereik je veel meer door te delen, dan met een ik-ik-ik mindset!

 4. Mij is nog steeds niet duidelijk wat er feitelijk wordt gedaan.

  En er zal toch zakelijke activiteiten ontplooit moeten worden om inkomsten te genereren. Dus wat is het product of dienst die verkocht gaat worden?

 5. Ben, wat een prachtig vooruitzicht om deel te mogen nemen aan een wereld van delen en elkaar helpen. Je hebt het weer prachtig verwoord. Goh, wat gaat er toch een hoop veranderen vanaf 5 September 2015. The Sharing Society wordt een feit waar niemand meer omheen kan straks. Onvoorstelbaar dat zoiets momenteel voor velen niet voor te stellen is, maar was dit ook niet bij de eerste radio, de eerste Televisie, de eerste PC en het uitrollen van platform als Hyves, Facebook, Twitter en dergelijke.

  Ik kan nu al dromen van een wereld die gewend raakt aan delen in plaats van graaien.

  Mijn complimenten voor de wijze waarop jij dit weer verwoord hebt in je blog.

  Kijk nu al uit naar je volgende bijdrage.

  Peter Dekker
  WBCoach

 6. Ben ik word bij ieder blog van jouw weer wat vrolijker!!
  Dit is zo gaaf ! We gaan naar een samenleving waar iedereen de mensen om zich heen dit gunt!!
  En dat doen we allemaal SAMen!! Hoe sterk gaan we dan SAMen worden! Niemand kan straks meer om ComHumans heen!! Ben al druk aan het aftellen!!

 7. Hallo Ben,
  Fijne warme tekst en visie.
  Deze visie staat voor mij voor de aard van Goddelijk Bewustzijn, wat feitelijk ons erfgoed is. Vanmorgen een stukje toespraak van de paus gelezen, waarin hij hetzelfde zegt als jij schrijft. De paus heeft absoluut de middelen, te investeren in en naar, mogelijk maken, opstarten, alleen blijft het bij de woorden, het wijzen naar.
  Ik leef naar deze aard, mijn hart en huis staat open naar eenieder, ik leef de zorg naar die ikzelf zou willen ontvangen, werkelijke aandacht. Wat mij een “andere”, dan “deze” wereld maakt, daarin ben ik als ieder ander de schepper van mijn wereld.
  Door het te doen, te zijn wie we in oorsprong zijn, scheppen wij.
  Ik ben nieuwsgierig naar hoe jij het doen ziet en wat jij daarin nodig acht de SAMenleving te laten floreren.

  hartgroet,
  misha

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *