Jouw rol in een “Sharing Society”?

liefste papa

Jouw rol in een “Sharing Society”?

Eén van de mooiste cadeaus die je als “papa” kunt krijgen! Gewoon een eigen gemaakt Vaderdag cadeau van één van je lieve kinderen.

In mijn beleving is dit de ultieme liefdesverklaring die je kunt krijgen. En beste mensen, wat hou ik veel van mijn dochters! Alle vier. En uiteraard van mijn vrouw.

Gisteren sprak iemand mij aan en vroeg mij oprecht waar ik de energie vandaan haalde om te doen wat ik elke dag doe.

Ik antwoordde: “Mijn gezin is mijn balans. Ik put al mijn energie uit mijn vrouw en kinderen. Ik ben aan ze “verslaafd”! Maar bovenal wil ik mijn kinderen een betere wereld nalaten. Ik wil dat ze trots zijn op ons als ouders en ik “ontwikkel dromen“. Sterker nog “Ik bouw mijn eigen dromen elke dag in werkelijkheid”. De energie en steun die ik van mijn gezin ontvang is de dragende kracht achter mijn drijfveren. Mijn passie komt voort uit mijn overtuiging dat ik als Dream Developer en Dream Builder de Sharing Society kan realiseren.

Nu denk je misschien, waar gaat dit verhaal naar toe? Simpel… We gaan de rol uitwerken, die jij kunt spelen in onze prachtige Sharing Society… De Delende Samenleving.

Een Sharing Society dient bovenal te bestaan uit mensen die om elkaar geven. Mensen die elkaar leven en geluk gunnen.

De wereld zoals ik die ken, telt meerdere “typetjes” als we naar de mens als individu kijken.

Ik onderscheid ze vaak als volgt:

 • Dreamers, dromers,
 • Dream Developers, droom ontwikkelaars,
 • Dream Builders, droom bouwers,
 • Dream Stealers, droom stelers!

Helaas kom je ze tegen. Té vaak en dat is wel eens lastig. Ik bedoel de Dream Stealers, de mensen die er dagelijks op uit zijn om jouw dromen te stelen, te vertrappen en het liefste respectloos te vernietigen. Alsof alleen de Dream Stealer het recht heeft om te oordelen over goed en fout.

Gisteren kwam ik er weer eentje tegen. Een klein ventje, zo’n kaboutertypetje. Onverzorgd uiterlijk, gekreukeld kostuum, grijs baardje. De man complimenteerde mij met mijn verhaal over de “Sharing Society” en wat ik daar mee wilde bereiken. Een dag later ontving ik een vervelende email van deze man met een betoog, waar ik niets van begreep. De man was er op uit om mijn dromen te vernietigen, door mij af te schilderen als iemand waar ik mij zelf totaal niet mee associeerde. Respectloos. Ik heb deze man vervolgens correct en met respect geantwoord en voor mij is dan de zaak afgedaan.

Ik heb immers een visie en een missie en niemand, maar dan ook echt niemand, kan mij stoppen die dromen te realiseren. Kom op zeg: hier volgt mijn eigen lijfspreuk:

“Om dromen te realiseren, moet je wakker worden!”

De wereld heeft veel meer “Dream Developers” nodig. Dream Builders zijn er genoeg, Dreamers nog veel meer! De enige manier om de “Dream Stealers” geen kans te geven, is de ultieme  “Sharing Society” te bouwen. SAMen met elkaar en volgens de methodes van S.A.M. Social Attraction Marketing is de meest geweldige manier om een samenleving te bouwen waar mensen elkaar ruimte en vrijheid gunnen en waar ze zichzelf verder kunnen ontwikkelen. Geen wazig gedoe! Gewoon precies zoals ik het bedoel.

Hoe sterker het individu in een Sharing Society zich ontwikkelt, hoe groter de delende kracht van de community wordt.

Ik droom vaak over zo’n mooie delende samenleving.

Ik zie dan dat mijn kinderen daar enorm genieten van elkaar en hun dierbaren. In mijn droom zijn mensen niet arm en niet rijk, ze zijn simpelweg gelukkig. Hoe mooi kan je het hebben. “Simpelweg gelukkig zijn”. Geld is slechts een middel om producten en diensten aan te schaffen. Het is een ruilmiddel! Niet meer en niet minder. In de Sharing Society werken we in de toekomst alleen nog maar met digitale ruilmiddelen. Gebruik je fantasie eens en stel je eens voor:

Een Sharing Society waarin armoede en rijkdom uitgebannen zijn. Waar geluk en gunnen en delen voorop staan. Waar iedereen als krachtig individu sterk in de SAMenleving staat en daardoor de gehele community krachtiger laat zijn. 

De dreamers worden dan vanzelf “Dream developers“. En de “Dream Builders” kunnen hun lol op. Er is nog zo enorm veel moois te bouwen uit al die reeds ontwikkelde dromen! Duurzame energie SAMen met een prachtige natuur en harmonieuze én duurzame SAMenleving.

Dromen mag weer. 

Hé: en welke rol wil jij in de Sharing Society spelen?

Stel we gaan een film maken onder de titel: “The Sharing Society according to S.A.M.” Welke rol of functie wil jij dan?

 • Een bijrol?
 • Techniek?
 • Crew?
 • Cameraman of – vrouw?
 • of toch een Hoofdrol?
 • of zelfs regisseur?

Je zou denken het laatste. Toch? Je wil toch regisseur van je eigen film zijn? En zeker in deze film!

Wel, beste “dreamers“, ik wil graag de “scriptschrijver” zijn van deze film! Van mijn eigen film! Ik zal schrijven met het vuur in de vingers. Ik wil in deze film alleen maar werken met “Droom Ontwikkelaars en Droom Bouwers“. Twee groepen die complementair (aanvullend) aan elkaar zijn. Wat de Droom Ontwikkelaar creëert, zal de Droom Bouwer altijd maken. In een Sharing Society is er geen ruimt voor Dream Stealers. Dat is duidelijk. In mijn script komen ze niet voor. Ik negeer die mensen gewoon.

Het is gewoon zo heerlijk om te werken met positief ingestelde mensen. Mensen die het elkaar gunnen en met elkaar delen. Die enthousiast kunnen zijn over de dromen die ik ontwikkeld heb tot reële instrumenten. Maar ik geniet ook dagelijks van de dromen die ze zelf hebben ontwikkeld én gebouwd. Lees eens hoe mijn vriend en schrijver en collega Arthur Brekelmans aankijkt tegen geld in combinatie met geluk? Dat er wel degelijk balans is te vinden tussen die twee zogenaamd tegenstrijdige grootheden.

Zo (be)schrijft Arian Last op een gave wijze zijn belevenissen bij het realiseren van zijn dromen. Zijn reis op weg naar de Sharing Society…

Het fundament van onze Sharing Society is gelegd. het is nog slechts een kwestie van tijd, dat de Dream Stealers uitgebannen zijn. Dat ze hun snode plannen om Dream Developers monddood te maken achterwege kunnen laten.

En voor de Afwachters, de Doem Denkers, de Negativo’s, de “Verwijters” en bovenal de “Dream Stealers” heb ik wat tips:

 1. let eens wat meer op jezelf
 2. gun anderen ook het recht op een eigen mening, net als je dat zelf hebt
 3. laat mensen in hun waarde en geef ten minste respect
 4. respect is namelijk iets wat je geeft, niet wat je zomaar afdwingt
 5. verdiep je eens in de materie van een ander zonder direct met een Salomons oordeel klaar te staan
 6. En bovenal: vernietig nooit zomaar wat de wereld een beetje mooier kan maken.

sharing society2

Het is zo zonde als het ontkiemende zaadje van de Sharing Society al wordt plat getrapt door de Dream Stealers, nog voor het kon groeien…

Dream Stealers kunnen en mogen nooit de overhand krijgen.

Het geschenk van mijn dochter voor Vaderdag, was een extra teken, dat de Sharing Society gerealiseerd moet worden. Hoe dan ook! Juist om onze kinderen de toekomst te geven die ze verdienen. 

Een delende en gunnende toekomst met alleen maar gelukkige mensen.

“Een utopie” (een onwezenlijke werkelijkheid) zeggen mensen. “Nou en wat dan nog”, zeg ik dan! “Ik ben een Dreamer, Dream Developer én Dream Builder. Met de juiste groep mensen om mij heen, realiseren wij de Sharing Society!” Weg met de Dream Stealers. 

16 gedachtes over “Jouw rol in een “Sharing Society”?

 1. Mooi stuk weer, Ben! Tja, dromenstelers zullen er altijd zijn. Het ‘hoort’ er een beetje bij. De gave is om je niet te laten beïnvloeden, maar erachter te komen hóe en waarom deze mensen zo denken. Vaak heeft het te maken met het feit dat ze ooit ook ‘iets’ geprobeerd hebben. Dat is niet gelukt ( om wat voor reden dan ook) en vervolgens willen ze iedereen behoeden om dezelfde fout te maken. De grootste fout die je kunt maken is ‘niets doen’! Andere grote fout is na een val blijven liggen ipv opstaan. Wees blij dat er zaken zijn mislukt, want daar leer je enorm veel van. Dat iemand kritisch is, is niet erg, maar zonder onderbouwing een hoop bla bla de wereld in helpen, is iets wat gewoon onbegrijpelijk is! Als een kind van 6 vol passie vertelt dat hij later piloot wilt worden, ga je natuurlijk niet zijn droom om zeep helpen door te zeggen dat die weg wel heel erg lang en lastig is en dat jij het zo net nog niet weet of hij dat wel gaat redden! Kom op zeg…laat dat kind dromen en moedig hem aan zodat hij na hard werken en volhouden én aanmoediging eindelijk kan vliegen. Iets waar hij jarenlang voor geknokt heeft. De negativiteit die er bij mensen heerst op het gebied van ‘het anders doen’ is enorm en is iets waar ik niets van begrijp! Pas na afloop kun je zeggen of het wel of niet gelukt is, maar dat kun je nooit aan het begin of halverwege zeggen. En al helemáál niet als de voorbereidingen in alle opzichten perfect zijn verlopen!

 2. Met een grote glimlach heb ik je blog weer gelezen Ben. Trots op een vader die zijn rol vol overgave oppakt in het NU en zorgt voor het straks en het later. Chapeau voor je passionele schrijfstijl. Je voelt ieder woord diep in je hart doorsijpelen. Dat talent is niet voor velen weggelegd. Maar je deelt het met velen dat siert je als mens met alle petten die je op hebt. ComHumans kan heel erg blij zijn met en CEO zoals jij bent.

 3. Mooi geschreven. Ik voel liefde en passie, niet alleen voor het bedrijf dat je op poten aan het zetten bent, maar ook voor dat grotere doel: deze wereld een beetje beter maken. Mensen laten merken dat afgunst onnodig is, dat er genoeg is voor iedereen. Een wereld zonder hebzucht…
  In dit kleine landje worden sterke funderingen gelegd.

 4. Door een andere dreamerbuilder uit een een bedrijf was ik al aangestoken en had ik het We Share virus opgelopen.
  Die is zo nekkig dat op mijn linkerborst een klaver4 is getatoeëerd met de worden We Share erboven.
  En sinds die tijd is het een deel geworden van mij en heeft het Virus mij met Deze mooie Sharing Society Comhumans.
  Ik ben een dromer, en bouw graag mee in deze.
  Wat is het toch mooi.
  Geven geeft meer plezier dan krijgen.
  Wat je geeft komt uiteindelijk dubbel terug.
  Een Comhumans Boemerang.
  je gooit waardevol de CH Boemerang de wereld in en keert terug met 2 x zoveel waarde.
  THANKS for Sharing

 5. Mooi geschreven Ben! Die kabouter is zo aan het trappen naar de wereld, naar alles wat anders moet, dat hij niet in de gaten heeft dat hij gisteren tegen de oplossing is aangelopen! Misschien moet hij zijn brilletje eens oppoetsen en weggaan uit de negatieve energie die het trappen veroorzaakt. Erkennen van zaken die niet OK zijn is goed, want dan kun je op zoek naar wat je wel wilt, maar dan moet je wel stoppen met trappen en een stapje verder gaan in je ontwakingsproces. Alleen dan kun je zien hoeveel mooie mensen er dag en nacht aan het werk zijn, om de wereld een plek te maken waar iedereen gelukkig mag& kan zijn!

 6. Hai Ben, en weer duidelijk van u !! die dream stealers zijn er altijd ( Jaloers !! ) weten het altijd beter, denken zij.
  ComHumans is er voor mensen die verder kijken dan hun neus lang is met een nieuw en prachtig platform voor toekomst kijkers.
  Ik wil dit niet missen.

  grt Ab

 7. Ik vindt het werkelijk schitterend hoe jij denkt en handelt Ben.
  Ik ben Arthur dankbaar voor zijn woorden in mei 2014 ” John Laat deze keer je kans niet voorbij gaan, pak het”.
  Dat was in een tijd dat ik zelf mijn dromen aan het Ontwikkelen en Bouwen was, en met een hele groep Dreamstealers aan de stok had. Mijn dromen kwamen zo overeen met die van jou Ben, dat ik besloot om niet langer op m’n eigen houtje verder te gaan maar om me met die van jou te verenigen, de krachten te bundelen!
  Een kar duwen maakt het voor degene die hem trekt ook een stuk lichter..
  En als we met nu met alle 500 vippers echt gaan duwen, ben je zo op je Bestemming Ben!!! En wij natuurlijk ook! Samen duwen, daar begint de Sharing!
  Ik merk zelf dat het voor mij steeds gemakkelijker wordt om achter Comhumans te staan en mee te duwen!!!
  Dat geld voor jullie allemaal, achter de community!
  Bedankt Arthur! Bedankt Ben!

 8. Hallo Ben ook deze blog is weer fenomenaal en slaat de spijker op zn kop. Je kent vast wel Project Venus dat gaat ook over een sharing society wereldwijd. Kijk maar eens op youtube en zoek op Project Venus van Jaques Fresco. Groet Martin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *