Hoe past “ComHumans” in deze vijandige wereld?

5597187467_53d7f5558f_b

Past “ComHumans” wel in deze vijandige wereld?

In augustus 2014 begonnen wij aan het megaproject “ComHumans“, terwijl de wereld al een behoorlijke brandhaard was. We waren vol overtuiging begonnen aan dit enorme ComHumans-project. In de afgelopen twee jaar zagen wij die brandhaard echter alleen maar heftiger worden. We worden dagelijks geconfronteerd met bruut geweld. In het klein maar vooral ook in het groot. De mens gedraagt zich allang niet meer als een “respectvol wezen”! We zijn bezig met enorme gedragsverschuivingen, al dan niet ingegeven door één of andere vorm van “religie”.

Wat is er toch loos in deze wereld? Hoe kunnen wij onze kinderen nog een maatschappij “schenken”, waar zij zonder racisme, angst en geweld kunnen SAMenleven? Alleen dat houdt ons al gaande om ComHumans te realiseren. Het creëren van een “safe haven”. ComHumans: een Sharing community, waar mensen in vrijheid kunnen “beleven”.

Hoe past “ComHumans” in deze vijandige wereld? Hoe dan?

Maar waarom gebeurt dit allemaal? Ik realiseerde mij dat het verklaren van het waarom nooit zal helpen om de wereld naar een nieuw niveau te tillen. Het gaat niet om het “Waarom”…

“WIE”…

8567139561_5a050e6bd6_k

Houdt dit jullie net zo bezig als dat het mij bezighoudt? Op zoek naar het waarom? Of beter nog het “WIE”? Ik ben niet zo van de complottheorieën. Want wie bepaalt wat een “complottheorie” is? Ik kijk naar “Wie”? Wie is het toch die zo ver gaat dat ze medemensen vermoorden omdat ze anders denken of anders geloven? Wie heeft ons zover gebracht?

De politiek? Ach, ik kan niet zeggen dat het “doorpakkers” zijn. Veel maatregelen beschouw ik als “mosterd na de maaltijd”. De wereld staat in brand en het enige dat ik om mij heen zie groeien is ANGST en ACHTERDOCHT! Wie vertrouwt wie nog? En dan al die ongezouten meningen. Ook die dragen bij aan een verdere radicalisering van de wereldwijde GEMEENSCHAP! We kijken niet verder meer om ons heen, dan in een straal van een halve meter! Wat er om eens heen gebeurt raakt ons diep, maar we laten het gelaten over ons heenkomen. Op een bepaald moment zijn we immuun geworden. Foto’s en video’s van kapotgeschoten en kapotgeslagen lichamen? Het doet ons niet veel meer.

Acceptatie. That’s it!

We hebben het “geaccepteerd”. We kunnen er toch niets meer aan doen. We gaan met z’n allen ten onder. Ten onder aan zelfmedelijden, aan kuddegedrag, aan… aan… aan verdriet? Waar vechten we dan voor en vooral waartegen? Soms denk ik wel eens dat we alleen nog maar tegen onszelf vechten. Dat we de moed opgegeven hebben.

9660244694_1b2b751aef_k

Nee, er is weinig respect en vertrouwen meer in dit aardse bestaan. Ik heb soms wel eens het gevoel, dat wij het als mensheid echt hebben opgegeven. Nog een reden om ComHumans te bouwen…

Binnen ComHumans spreken we niet van “schuldigen”. We geven niet iemand de schuld, we geven iemand ons vertrouwen! Want wat heb je aan “schuld”, als er geen echte schuldigen zijn?

“Schuldigen”?

We geven de rijken de schuld van het rijk(er) worden. We geven anderen de schuld als we zelf in armoede leven. We geven de politiek de schuld, ondanks dat we ze zelf in die zetels hebben verkozen. We schelden en tieren als Brexit toch een feit is. We schelden onze politici verrot omdat ze trachten ons land “te redden”. We razen nog meer als het over IS gaat. Huidskleur, geaardheid, leeftijd, sexe: het maakt niet uit. We vinden altijd wel een domme reden om anderen te discrimineren. Alsof het inmiddels in onze genen verankerd zit!

Enorme problemen in onze omgeving: milieu, natuur, schoon water, vervuiling, woningnood, vluchtelingen-stroom, ouderenzorg, zorg in het algemeen, pensioen, arbeid, ZZP, educatie, voedselbanken. Er ontstaat een dilemma. Op een bepaald moment zijn de problemen niet meer te overzien en verstikken wij in gelatenheid.

14417032126_2e9d3eba53_k

Maar “wie” zijn dan de SCHULDIGEN? Als er één vinger wijst naar jou, wijzen er drie naar mijzelf. Ben ik zelf niet een beetje schuldig aan alles wat er gebeurt. Door gewoon maar mijn oogkleppen op te zetten? Wat kan ik als individu doen tegen deze enorme muur van problemen?

Tja. Wie kunnen we nog geloven? Wie spreekt de waarheid? Wie is nog oprecht en betrouwbaar?

Geen idee! Echt niet. Ik heb geen idee! Wij bouwen gewoon verder aan ComHumans. Basta! Laat ons. We weten wat we doen, waarvoor, waarom en voor wie!

Zo past “ComHumans” in deze vijandige wereld!

Dus…

Laat ik eens beginnen met mijzelf te vertrouwen. Eerlijk zijn naar mijzelf. Oprecht zijn naar mijzelf. Dat is gewoon een “knop” omzetten!

Kijk het zit zo: als ik zelf niet gelukkig ben, hoe kan ik dan een ander gelukkig maken?

2015: wij waren nog steeds keihard aan het werk om het digitale platform ComHumans te bouwen. Gaandeweg kreeg het basis idee “The Sharing Society” binnen ComHumans een centrale positieve voedingsbodem. Wij ontwikkelden binnen ComHumans een communicatie en uitvoeringsmodel onder de naam: SAM’s Way. Een manier om mensen op gelijkwaardige basis met elkaar om te laten gaan. Noodzakelijk om ComHumans als Community in de wereld van vandaag te kunnen lanceren. SAM staat voor Social Attraction Movement en Social Attraction Marketing. ComHumans heeft vijf stevige digitale pijlers waarop SAM’s Way is gebaseerd.

Als ik mijzelf vertrouw en in mijzelf geloof, dan gun ik dat ieder ander mens ook. Als we elkaar gewoon GUNNEN om in harmonie te leven en dat anderen ook geven, dan ontstaat er weer een stukje vertrouwen in elkaar.

6003136440_58a82b8656_b

Oh ja! Ik haast me te zeggen, dat de “dreamstealers” al weer klaar staan om mijn kop eraf te hakken, met mijn “sentimentele en zwakke verhaaltjes“, maar daar lig ik nimmer wakker van. Ik ben net 56 geworden en mag mijzelf beschouwen als een vent met levenswijsheid en levenservaring! Ik heb de nodige klappen gehad en heb er alleen maar meer van geleerd. Roomser dan de Paus wil ik nooit zijn. Ik ben een mens van vlees en bloed! Dus ik kijk nooit op tegen, maar zeker ook niet neer op mensen. Dreamstealers die roepen: “Welnee Ben. Hou op met die onzin!”

Lach ze toe en ontvang ze met open armen. Serieus, want dat is nu precies wat “gunnen aan anderen” inhoudt. Met open armen ontvangen. Wat is daar zo moeilijk aan? Iedereen is welkom bij ComHumans. Iedereen mag genieten van het platform en haar mogelijkheden! IEDEREEN!

SAM’s Way binnen ComHumans: gunnen!

never give up

Wij van ComHumans gunnen het iedereen. ComHumans gunt iedereen sociaal en financieel welzijn. ComHumans gunt iedereen liefde, gezondheid en “rijkdom” (wat men daar ook onder verstaat?). ComHumans deelt graag. ComHumans deelt kennis, kunde, mededogen en vooral veel passie! ComHumans ontvangt ook graag. Hulp. steun, en enorm veel gelijkgestemden! ComHumans noemt ze haar AMbassadors en Abonnees.  Samigo’s die de schouders eronder zetten en alleen maar “voorwaarts” gaan! ComHumans biedt een scala aan mogelijkheden om jezelf te zijn…

SAM’s Way: ach hoe mooi! Zo eenvoudig om te begrijpen, maar niet zo eenvoudig om vol te houden in deze verdorven SAMenleving.

Daarom is ComHumans de ultieme SHARING SOCIETY. Een SAMenleving waar mensen heen gaan om elkaar alles te gunnen, te delen en te geven. Waar mensen SAMenkomen om te ontvangen, te beleven en vooral te groeien.

Dat is dé ultieme SAMenleving waar wij ons hard voor maken. En linksom of rechtsom, het is de “WAY” to follow! SAM’s Way, SAMen voor en met elkaar.

Zo past “ComHumans” dus in deze vijandige wereld!

8188824613_146180084f_k

Dus toen wij in augustus 2014 het megaproject ComHumans startten, hadden we een VISIE, een MISSIE én een PLAN! We vertrokken samen met 500 “Dreambuilders”. Gaandeweg groeiden we tot ruim 3000 SAMigo’s!

En toen ging de rem er op. Tijdelijk, dat wel, maar we moesten even pas op de plaats maken. De wereld veranderde zo snel, dat we bijna verzopen in het kwaad en geweld. Tranen vaak om al die onschuldige slachtoffers. En niet alleen in Europa, maar ook in Irak, Afghanistan, Afrika en waar dan ook waar burgerslachtoffers vallen door extremistisch geweld, dat wordt gevoed door een diepgewortelde haat!

Angst! Het domineert de wereld. Het voedt onze kinderen met nog meer angst. Zij leven steeds meer in een wereld die wij én zij niet meer begrijpen.

Maar weet je wat het tegenovergestelde van ANGST is? …

PASSIE! Drang naar “beter”

IMG_9059740223205_0

PASSIE! De drang om te realiseren. ComHumans is bijna zover. We gaan ons ultra moderne digitale platform lanceren. Een platform dat mensen bindt. Dat SAM’s Way in zich draagt en uitstraalt. Dat mensen in hun WAARDE laat, omdat een Sharing Community bestaat uit mensen die WAARDEvol zijn voor zichzelf én voor elkaar! ComHumans is er ook voor de mensen die ons nog niet begrijpen. Die kennelijk nog steeds alles zelf willen doen. Het motto van ComHumans is: VRIJHEID, BLIJHEID!

Langzamerhand zal ComHumans volwassen worden en in haar enorme drang om anderen te laten groeien, tot volle wasdom komen! Ongeëvenaard. Het meest “bewuste” platform dat er momenteel is. ComHumans is gebouwd op een totaal andere manier van “SAMen leven”! ComHumans is internationaal gedreven en gebouwd op een fundament van 500 mensen die overtuigd zijn van The Sharing Society!

ComHumans: “The Sharing Society”

Kijk om je heen! Het wordt tijd dat de mens opstaat en het heft in eigen hand neemt. Dat is geen eindpunt! Dat is het begin! Want als je weer in jezelf gelooft, jezelf weer gelukkig kunt laten zijn, kun je ook anderen dit laten beleven! Laten groeien! Tot individuen die weer in elkaar geloven en elkaar vertrouwen.

Dat is wat de vijandige wereld nodig heeft. Dat is wat deze respectloze wereld weer kan “helen” tot wat het ooit bestemd was te zijn…

3810402230_d9c346ccdf_b

Samenleving: een “Sanctuary” voor de goedwillenden. Een SAMenleving gebouwd op onder andere deze kernbegrippen:

 1. Respect
 2. Waarde(vol)
 3. Gunnen, geven, delen
 4. Ontvangen, beleven, groeien
 5. Financieel Welzijn

tpenfc Ben

 1. Personal development
 2. SAMen, de gemeenschappelijke intelligentie is groter dan dat van het individu!

Lees ook eens:

Het fundament van een Sharing Society

Ik verwelkom jullie graag binnenkort in onze Community: ComHumans!

“The Sharing Society”

Interios design scene with a modern brown leather couch and lamp on orange wall

schildpad

 

3 gedachtes over “Hoe past “ComHumans” in deze vijandige wereld?

 1. Ik viel even over de zinsnede “sentimentele en zwakke verhaaltjes”. Ik weet niet wie dat tegen je gezegd of geschreven heeft ?! Want als er iemand is die een goed onderbouwd verhaal kan neerzetten, ben jij het wel Ben. Top artikeltje weer!

 2. Dit is wat de wereld nodig heeft …vertrouwen in wat er allemaal voor moois kan gebeuren ,als we maar samenwerken met van alles en nog wat…[eenvoudig gezegd]
  Dank jullie wel voor jullie moed om dit allemaal te voor ELKAAR te krijgen….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *