De wijze vrouw

3591938628_78854ca026_z

De wijze vrouw…

Een geweldig verhaal dat zo waar is, dat ik het graag met jullie wil delen!

Juist in deze roerige tijden. Ik lees veel op Social Media. Regelmatig kom ik schreeuwende (kop)teksten tegen. Het is de SCHULD van: De Russen, De Amerikanen, IS, De Moslims, De Christenen, Zwarte Piet, Wapens en Geweld, Racisme en Discriminatie, Honger, De politiek, De Banken, Zorgverzekeringen, Armoede, Het klimaat, De natuur, De MENS!

Ik keek laatst weer eens op deze site:

https://humanthemovie.withgoogle.com/

Klik maar eens op de tab “Portraits”:

WHAT MAKES US HUMAN?

Human is made up of 200 incredibly personal portraits. Interviews with people from all walks of life, and that expose many aspects of what makes us human.

Heel inspirerend: Human…

Iedereen heeft een mening en vaak liggen die meningen helaas niet op één lijn. Zoveel mensen, zoveel wensen, zoveel meningen. Maar ook zoveel tegenstrijdigheden! Verdraagzaamheid en respect zijn woorden die weinig meer voorstellen. Afgunst daarentegen is bijna een “hype” geworden. We gunnen elkaar nauwelijks nog iets. En er zijn gewoon net zoveel “voors” als “tegens”.

Als we als mensheid al “consensus” (overeenstemming) bereiken, dan nog is het maar de vraag hoelang dat stand zal houden. Wij als “MENS” hebben nu eenmaal de natuurlijke drang tot overheersing. Wij willen het altijd beter weten, nog beter dan een ander. Vaak worden meningen “gevormd“, die door anderen weer “hervormd” worden en uiteindelijk zelfs “vervormd” worden.

Communicatie is “zenden en ontvangen”. Wat zegt hij/zij nu precies? Heb ik de boodschap goed gehoord? Wat is dan mijn interpretatie? En kan IK het wel goed overbrengen aan iemand anders, zonder de inhoud te “vervormen”?

En wat is WAARheid?

Op een berg leefde een oude en zeer wijze vrouw. De vrouw had op alles een antwoord. Zij wist ALLES. Zij kon elke vraag correct beantwoorden. Dit tot grote ergernis van een aantal mensen die in het dorp leefden onder aan de berg.

Twee jonge mannen bedachten een list om de wijze vrouw voor één keer te ontmaskeren. Zij stelden een vraag op, die de wijze vrouw nooit goed zou kunnen beantwoorden.

De jonge mannen hadden het volgende bedacht:

Eén van de jongens zou een levend vogeltje in zijn handen houden. Met gesloten handen zou hij dan de wijze vrouw de volgende vraag stellen:

“Wijze vrouw. Is wat ik hier in mijn handen heb, dood of levend?”

Als zij zou antwoorden: “levend”, dan zou de jongeman zijn handen samen knijpen tot het vogeltje dood was. Zou de wijze vrouw antwoorden “dood”, dan zou de jongeman zijn handen openen en het vogeltje laten wegvliegen.

Op deze manier zou de wijze vrouw nooit het goede antwoord kunnen geven.

Zo gezegd zo gedaan, de jongemannen liepen samen de berg op.

Boven aan de berg troffen zij de oude wijze vrouw. Alleen al haar verschijning, dwong veel respect af. Zij straalde wijsheid uit in alles wat zij zei en deed.

“Wijze vrouw”, zei de ene jongen, “is wat ik in mijn handen heb, dood of levend?”

De wijze vrouw dacht even na…

Na enig moment antwoordde zei:

“Of datgene wat u in uw handen heeft, dood of levend is, is in uw handen…” 

De moraal is simpel: iedereen heeft zo zijn eigen waarheid. Zelfs als het tegenovergestelde bewezen wordt, dan nog is het moeilijk om je mening te herzien.

3097551699_27c8224086_b

Blijf geloven in jezelf en vooral in je medemens. Laten we 2015 afsluiten met een simpele wens:

SAMen leven in een positieve SAMenleving!

Begin 2016 met geloof en overtuiging in jezelf als individu en SAMen in The Sharing Society.

Laat december 2015 de maand van “bewustwording” zijn, zodat 2016 het jaar van “vernieuwing” wordt.

Jij bent het waard! Wij zijn het waard!

Nog heel even geduld… Wij zijn er bijna. Wij zijn bijna zover dat we aan de slag kunnen. Ons platform komt binnenkort beschikbaar voor elk “mens” dat toe is aan vernieuwing, toe is aan verbetering van je financiële IQ en persoonlijke ontwikkeling. Voor iedereen die zegt tegen zichzelf en tegen anderen: “Ik ben er klaar mee. Ik neem het heft in eigen hand. SAMen met jou. SAMen in the Sharing Community die ComHumans heet…

Ben Veerbeek

CEO ComHumans group Inc.

 m__DSC6553 copy

4 gedachtes over “De wijze vrouw

 1. Ben weer een mooie Blog! Duidelijk verhaal ik hoop dat mensen elkaar deze december maand gaan helpen! Samen voor elkaar! We leven op een planeet en we moeten samen een betere duurzame wereld maken!
  Wens jou en jou famlilie een fijne december maand toe!

  Namaste
  Rene Smit

 2. Mooi, inspirerend verhaal, Ben Veerbeek!
  Wat had die vrouw een eenvoudige wijsheid.
  Zo is het met ComHumans ook. Men kan de ontvangen informatie dood knijpen of laten vliegen.
  In beide gevallen heeft men gelijk!
  Als men het dood knijpt, heeft men gelijk. Het werkt niet voor hen.
  Als ze het laten vliegen, heeft men gelijk. Het leeft en werkt!

 3. Hallo Ben, wat een mooie blog weer. Zo helder en mooi verwoord. Ik hoop ook de mensheid nu eens wakker wordt en inziet dat verandering nodig is. Humans is inderdaad een mooie docu. Ik heb hem ook gezien. Laten we in 2016 met Comhumans SAMen een positieve ontwrichtende verandering tegemoet gaan zodat we het leven wat mooier kunnen maken. Fijne feestdagen. Groet Martin Smit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *