De Wet van de Golven: jouw talenten ontdekken!

De Wet van de Golven

Als coach gebruik ik vaak de ‘Wet van de Golven’. Deze wet, die ik een jaar of 20 geleden ontwikkelde, houdt in, dat geen golf hetzelfde is. Geen golf ontstaat hetzelfde en ze veranderen constant door invloeden van buitenaf. In grootte, samenstelling, kleur en kracht: onderweg naar de kust gebeurt er van alles met de ‘golf’! Maar aan de kust eindigt uiteindelijk onstuimig of niet, elke golf in stilte en rust…

Snap je? Mensen zijn net als golven. Door weer en getijden gaan ze allemaal een bepaalde richting op. Onderweg groeien ze, worden ze weer kleiner en komen ze van alles en nog wat tegen. Soms worden ze geremd in hun voortgang en soms versneld. Ze gaan echter allemaal dezelfde richting uit. Richting stilte en rust.

Vreemd toch? Want ondanks dat ze allemaal dezelfde richting uitgaan, beseft 80% van de mensen niet eens wat dat betekent!

Kabbelend en dan weer onstuimig rollen ze door de grote oceanen. Ze hebben geen flauw benul waar ze eindigen.

Wat is je ‘bestemming’? Waar wil je naartoe? Teveel mensen berusten in hun lot. Verlaten partners, verlaten zelfs hun kinderen, maar vinden nog steeds niets! Helemaal niets!

Wat is jouw bestemming?

Hoe merkwaardig het ook is, maar als je dan eindelijk je “bestemming” bereikt hebt, rolt de golf achter jou al weer over jou heen. Klaar. Over en uit!

Maar is dat het dan? Heb ik als mens een beetje als een ‘golfje’ door het leven ‘gerold’? Zat er dan niet meer in?

Oh zeker wel! Maar daarvoor is het handig als je de ‘Wet van de Golven’ begrijpt. Ik noem ze ‘grootmeesters’. Zij begrijpen dat het belangrijk is om je kennis en kunde over te dragen aan de golf achter je. Want daarmee voed je als het ware degene die jou volgt. Leiders kunnen niets doen, als zij niet ‘gevolgd’ worden.

Elke leider heeft volgers nodig en volgers hebben een leider nodig. Zo zit de wereld in elkaar.

De ‘Wet van de Golven’ zegt in feite dat je eerst leider van jezelf moet worden. Je eigen talenten herkennen en gebruiken. Pas dan kun je anderen leren hun eigen talenten te herkennen en vooral te gebruiken.

Dat is wat (personal) coaching inhoudt: mensen leren zichzelf te (her)ontdekken, talenten die nauwelijks gebruikt worden, te activeren en in te zetten. Een betere ‘ik’ creëren, die je helpt een betere ‘ander’ te maken.

Word een betere jij!

En als de Wet van de Golven ultiem zou worden toegepast, dan dragen wij vrijwillig en spontaan altijd kennis en kunde over aan degene die volgt. Want dat wordt een grotere ‘golf’! Een mens met nog meer talenten.

Stel je dit scenario eens voor! gewoon mensen beter maken dan jezelf bent… Waarom zegt de gevestigde orde. Omdat het nodig is, is mijn reactie!

Alleen al het vermogen ontwikkelen om anderen dit ook te gunnen. Kennis en kunde delen met anderen. Wat zou de wereld er stukken beter uitzien als wij dit “vermogen” zouden ontwikkelen.

Zo is uiteindelijk elke leider ook een volger. De ultieme leider kan voor iedereen op deze wijze een andere betekenis hebben. Religieus, spiritueel of atheïst! Het maakt niet uit. Geloof jij in God? Mooi! Geloof jij in reïncarnatie ook mooi! Geloof jij in liefde zonder een geloof? Ook mooi. Geloof je in de ‘mens’? Mooi! Geloof je helemaal in niets? Ook mooi. Het is immers jouw keuze… Niemand zal je beïnvloeden als een bepaalde richting  op gaat. Het is niet belangrijk waar een ‘mens’ voor kiest, zolang er maar geen geweld bij nodig is. 

Vrijheid…. Blijheid! Is ons devies.

 

Wat bied ik?

Ik heb veel mensen gecoacht. Mensen geholpen oude talenten te herontdekken en nieuwe, nog nooit begrepen talenten, naar boven laten komen. Het is telkens weer een enorme positieve ervaring voor mij als “de mens” zichzelf opnieuw “ontdekt“.

Of het nu gaat om:

  • jonge mensen: geen idee hebben welke studierichting ze willen volgen
  • carrière planning
  • het starten van een eigen (ZZP) onderneming
  • business coaching
  • zakelijke conflicten
  • of pure sales- , commerciële-, leiderschap- of TEAM trainingen
  • Visie en missiedagen in één dag!
  • Webinars op inschrijving
  • Maar ook webinars gewoon gratis voor mensen die op zoek zijn naar een betere identiteit!
  • Hé! Ik heb ook een oplossing. Een platform dat iedereen zal helpen om de GOUDEN regel toe te passen!

met meer dan 5000 trainees en meer dan 2.000 trainingen en presentaties met meer dan 250.000 bezoekers, heb ik een schat aan ervaring en werk ik al jaren volgens de Wet van de Golven. Het werkt!

Want welke rol wil jij spelen in jouw leven? Een bijrol, een hoofdrol of wil je de regisseur zijn? Dat laatste zeggen velen. Maar ik zou daar geen genoegen mee nemen. Ik zou het allerliefste de “scriptschrijver” zijn van mijn eigen leven. Dat is de ultieme vrijheid. Dat geeft mij als mens de mogelijkheden om al mijn talenten in te zetten om mezelf en vooral ook anderen te helpen groeien naar

“the next level”!

Wil je meer over mij weten?

https://www.facebook.com/Benthecoach