De vijf Pijlers: SAM’s Way

11908180_621440081291687_52278333_n

De vijf Pijlers: SAM’s Way

The Sharing Society bestaat uit pijlers die op elkaar aansluiten. Volgens SAM’s Way dienen in een Sharing Society vijf zaken namelijk centraal te staan:

 1. Educatie; verbeter zowel je financiële kennis en kunde en ontwikkel jezelf naar een hoger niveau
 2. Maak gebruik van een aantal goede coaches, zowel in persoon, als digitaal
 3. Leer van de “oude meesters”. Zij geven je handvatten die nodig zijn om jezelf te “ont”wikkelen tot grootmeester
 4. Vergroot je vermogen door betere en meerdere verdienmodellen voor jezelf te ontdekken en te gebruiken
 5. Volg SAM’s Way en zijn route zal je datgene brengen, wat je altijd al wenste.

Deze vijf zaken zijn binnen The Sharing Community ondergebracht in vijf stevige pijlers. Samen met het digitaal financieel logistiek centrum vormt men zo een ultramodern platform van waaruit men The Sharing Community kan uitbreiden.

Het blijft altijd weer bijzonder om te ontdekken dat je er niet alleen voor staat in de wereld van vandaag. Dat je eindelijk omringd wordt door mensen die je alles gunnen wat je jezelf ook gunt. Dat ze met je willen delen, dat ze geven en dat jij mag ontvangen.

En de dreamstealers (zie mijn blog “Society to Share: SAM’s Way) roepen dan weer: “dat kan helemaal niet, dromer!” Maar ik weet dat het absoluut mogelijk is. Maar veel meer nog: het is juist in deze tijd van afgunst en de nodige malaise een enorm gewenste ontwikkeling. We kunnen niet veel langer wachten op de eerste Sharing Society. Want het individu loopt stuk op alles wat men momenteel op zijn of haar  pad tegenkomt.

Om te ontwikkelen tot een 100% geloofwaardig model van een Sharing Society, zal binnenkort de eerste Sharing Community gelanceerd gaan worden.

En natuurlijk komen we dan weer voor voldongen feiten te staan. Maar zolang we de principes van SAM’s Way blijven volgen en niet te gretig worden, maar veel meer de kwaliteiten van de ander willen verbeteren en stimuleren, zal de Sharing Community zich ontwikkelen tot een delende SAMenleving: een echte Sharing Society.

De digitale technieken van dit moment bieden enorme mogelijkheden. In een Sharing Community kunnen deze digitale technieken 100% positief geïmplementeerd worden. Gewoon deelnemen aan tal van verdien-modellen. Met dat wat je op financieel gebied en op het gebied van persoonlijke ontwikkeling leert, gaat toepassen en eindelijk eens zichtbare resultaten haalt. En bovenal: je medemens gunt je dat!

Want SAM’s Way gaat juist over gunnen en delen. Delen van kennis, kunde, financieel inzicht, tips en trucs, persoonlijke ontwikkeling, geld overhouden en verdienen aan je eigen uitgaven. SAMen delen in de opbrengsten van de Sharing Community!

Dat is het toppunt van “Sharing”. Een community, een gemeenschap, die haar deelnemers op alle belangrijk gebieden van het leven bijstaat. En niet alleen met raad en daad, maar vooral met resultaten.

Elkaar laten zien dat het écht kan! Dat zou zo mooi zijn, als we dat bereiken. Als we weer hartelijk kunnen lachen om de mooie dingen die we meemaken. Elkaar de hand reiken, in de ogen kijken en met een grootse glimlach zeggen: “Alsjeblieft kanjer. Hier dit is voor jou. Het is je gegund!”… Zie je het voor je? Zou je jezelf in de spiegel kijkend een geweldig compliment mogen geven? Gewoon omdat je de ander het onmogelijke hebt gegund en gegeven! Namelijk eigenwaarde! Het mooiste dat je iemand kunt geven is: een eigen waarde. Waarde die anderen aan jou toekennen.

In een Sharing Community, mag je weer jezelf zijn. Leven en functioneren in vol vermogen, met volle overtuiging en met een doel en richting die niet te stuiten zijn! SAM’s Way is daar ook heel duidelijk in.

Ik moest tijdens het schrijven denken aan een boekje wat ik een paar jaar geleden van mijn vriend Frans kreeg. Het boekje “trends” van Tom Peters en Martha Barletta in de serie “essentials”.

Het stukje gaat als volgt:

LAATSTE WOORDEN

De moraal van mijn verhaal (wat is essentieel in het huidige zakenleven) heeft de vorm van een grafsteen. Het is een grafsteen met een tekst die ik het meeste vrees:

Thomas J. Peters

1942 – een zeker moment

Hij had echt geweldige dingen kunnen doen,

maar zijn baas gaf hem de kans niet!

Intussen weet ik natuurlijk precies wat er wel op mijn grafsteen moet staan:

Thomas J. Peters

1942 – een zeker moment

HIJ DEED ERTOE

Niet “Hij is rijk geworden. Niet Hij is beroemd geworden. Zelfs niet Hij had het bij het rechte eind.”

Maar veel liever: “Hij deed ertoe“. Met andere woorden: Hij zat niet aan de zijlijn af te wachten.

Je kunt over van alles met mij van mening verschillen, maar je zult moeten erkennen dat IN ACTIE KOMEN EN MEEDOEN geen kwestie van kiezen is.

Nee! Meedoen is ESSENTIEEL! Aldus Tom Peters…

Ik verwijs graag naar de site en blogs van Tom J. Peters.

Alsof ik het zelf had geschreven! Zo voel ik dat ook. Niet vergeten worden als je er niet meer bent, maar een stevige bijdrage leveren aan een mooiere wereld voor mijn eigen kinderen en alle andere levende wezens! maar vooral voor de kinderen. En hoe beter wij het doen, hoe beter de kinderen het krijgen.

We gaan spannende tijden tegemoet, want als CEO van de eerste Sharing Community ComHumans.com, heb ik het genoegen en het voorrecht om op 5 september 2015 samen met een geweldig team ons FinTech platform te lanceren. Zonder dat team was het nimmer gelukt. Dank voor alle steun en keihard werken! Ik heb diep respect voor dit team, dat bereid was en nog steeds is tot SAMenwerking! Ook toen het even niet ging zoals we wilden, maar vooral de niet aflatende inzet, het grote enthousiasme en de wil om 100% te slagen, heeft van dit team een TOPteam gemaakt. Vooral de laatste weken, waar de stress soms te veel werd, bleek dit team in staat tot grootse daden. Stuk voor stuk: vrienden voor het leven. Dank Petra, Arthur, Marlot, Ton, Reggy, Arian, Erwin, Wilko, Sebastian, Stephan, Ronny, Henk, Frans, David, Kayleigh, Remco en last but not least: mijn echtgenote Annie! Zonder jou was ik nooit zover gekomen.

5 september zal nooit meer hetzelfde zijn. Laten we met deze geweldige Sharing Community zolang mogelijk 5 september als onze eigen “Freedom Day” vieren, zodat je op 5 september 2025, bij ons tienjarig bestaan kunt zeggen: “Ik was er tijdens de oprichting in 2015 bij!

Zaterdag 5 september gaan we SAMen met bijna 2500 “SAM-mers” beginnen aan onze reis naar “The Sharing Society”: daar waar jij jezelf mag en kan zijn en waar jij als individu de mogelijkheden krijgt om te groeien, groeien tot ongekende hoogten en te leren en mee te helpen aan de ontwikkeling van onze Sharing Community ComHumans!

Ik begroet je spoedig en graag SAMen onderweg over

SAM’s Way to the Sharing Society.

Zie ook de blog over SAM’s Way van Arthur Brekelmans, CFO van ComHumans Inc. en IFC ComHumans BV.

IMG_9059740223205_0

10 gedachtes over “De vijf Pijlers: SAM’s Way

 1. whhhhooooowwww wat weer mooi geschreven Ben!! ik Krijg gewoon kippenvel als ik het lees! Jullie hebben zoiets moois opgezet! En ik ben jullie daar heel dankbaar voor dat iwij daar allemaal deel van uit MOGEN maken!!En ComHumans gaat zoiets moois worden voor heel veel mensen! Ik heb er verschrikkelijk veel zin in om na de launch er SAMen tegen aan te gaan! Heel veel mensen HELPEN om een beter leven te krijgen! Om hun wensen te vervullen! SAM’s Way word 2016 het populairste woord!!

 2. Wat kan ik schrijven….kippenvel tijdens lezen over deze mooie Sharing Society , SAMen, Gunnen, Delen…SAM’s Way.
  Alles staat om de hoek om gelanceerd te worden.
  Hoe enthousiast ik met vele andere al ben, hoe enthousiaster gaan we worden bij het zien, het horen en nog belangrijker HET BELEVEN van het mooie platform wat mogelijk is gemaakt en waar wij als AMbassadors alleen maar trots op kunnen zijn.
  Er zijn mensen die geloven als er nog niets is.
  Er zijn mensen die gaan geloven als er stukje te voorschijn komen.
  Er zijn mensen die pas geloven als het daadwerkelijk draait.
  Als wij met z’n allen dit op de kaart zetten en laten zien dat het werkt dan worden de dreamstealers weer dreamers en dream developers (droom ontwikkelaars).
  Een hele trotse Ambassador Jeroen

 3. Spijker op zijn kop Ben, gelukkig zien steeds meer mensen hoe ongelooflijk bijzonder het is wat we ontwikkelen. Er gaat de laatste maanden geen dag voorbij zonder meerdere Skype sessies en elke dag zien we groei. Niet alleen in ontwikkeling van de het bedrijf, de websites en platformen, maar zelfs nu al in de persoonlijke ontwikkeling van de mensen die met ons werken en ons volgen. Om van mezelf maar te zwijgen.

  What a ride………

  En we zijn nog niet eens begonnen. 🙂

 4. ….Tja Kippenvel over je hele lijf….dat krijg je als je leest wat iemand schrijft vanuit het hart. Spreekt vanuit de ziel en de wereld SAMen verovert met vrienden en vriendinnen. Lang heb ik gedacht dat wat ik dacht en deed er niet toe deed. Lang was de weg die ik heb gelopen. Na vele jaren proberen, leren, vallen weer opstaan succesvol geworden en gebleven. Met dank aan…ja aan wie eigenlijk? Met dank aan de soulmate in mijn leven die jij ook hebt gevonden. Dat gun ik je. Dat verdien je en zij jou. Net als ook wij elkaar verdienen. Samen met het team waar ik zelf ape trots op ben. Om er onderdeel van uit te maken dag in dag uit nacht in nacht uit..;-)
  Makkelijk? Nope. Zwaar? Best wel. Maar wat wil je? Met je sloffen om 17.10 op de bank ploffen? Nope, not for us. Dus. Aan de bak. Aan de gang. Failure is not an Option. Nu niet! Nooit! Zie je zaterdag.

 5. Wauw, Ben Veerbeek, wat een verhaal!
  Misschien is kippenvel voor mannen, want ik heb meer zo’n verliefdheidsgevoel. Mijn hart maakt af en toe een sprongetje! Dat komt vast van de opgebouwde spanning naar The Sharing Community.
  Nog een paar nachtjes slapen en dan kunnen we gaan Delen en Geven. En niet te vergeten, gaan shoppen in de ComHumans Shop.
  Ik ben zo benieuwd naar de ComHumans Webshop. Eerlijk gezegd, heb ik al een paar aankopen uitgesteld, zodat ik straks kan verdienen over mijn eigen aankopen. Dat is pas ComHumans Loyalty 4.0 !!
  Tot 5 september, onze “Freedom Day”

 6. Wat een prachtige woorden alweer.
  En ja, ik ga over 10 jaar zeker kunnen zeggen dat ik bij de oprichting van ComHumans was. Samen met zo’n 500 andere AMbassadors. Een community om in de boeken te laten komen.

 7. Wat een inspiratie weer
  Elke keer weer een genot om te lezen
  Sams way is onze weg samen hand in hand
  A new world A new revolution
  De sharing sociity is comming
  I am AMbassador iets om trots op te zijn

 8. Het verhaal van er was eens is begonnen! Wat ontzettend mooi en inspirerend is het om daadwerkelijk gedreven vanuit je hart ergens voor te gaan. Net als velen is dat ook bij mij een zoektocht geweest en wat voelt het heerlijk wanneer de puzzelstukjes op hun plek aan het vallen zijn. Trots omdat het vehikel wat we ontwikkeld hebben straks iedereen en stap voor stap brengt van A naar B. Hoe mooi is het, dat we via SAM’s Way lopen op het pad van en naar The Sharing Society.
  KernWoorden: Gunnen, Groeien, Geven, Delen, Beleven en Ontvangen

 9. Zo’n mooie woorden in je blog, ik weet dat het verre van alleen maar wat mooie woorden ‘op papier’ zijn. Er zit een visie en een missie achter. Wij hier in huize Brekelmans ‘ademen’ ComHumans. We leren, we delen, we gunnen, we geven al heel wat jaren. Soms dachten we dat we ‘vreemde vogels’ zijn. Soms lijkt het wel alsof de huidige samenleving is gebaseerd op ‘ikke, ikke, ikke’ en ‘hebben, hebben, hebben’ en ‘bezuinigen, nog meer bezuinigen en verder bezuinigen.
  Daarom werken wij zo hard aan een prachtig platform, deze community van mensen. Velen staan aan de kant en roepen het moet anders, het is toch te erg voor woorden, schandalig, maar wat kon je doen als individu? Nu kunnen we zeggen: neem een abonnement op ComHumans, dan ga je écht het verschil maken. SAMen, SAMen voor elkaar. Het is zo gaaf om van zo dichtbij te mogen meewerken aan een Sharing Community en met zovelen vanaf 5 september op weg te zijn naar een Sharing Society volgens SAM’s Way.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *