Angst versus Passie

schommelstoel CH

Angst versus passie

Een Sharing Society kent verschillende groepen mensen:

 1. Zij die het anderen gunnen
 2. Zij die met anderen delen
 3. Zij die geven
 4. Zij die van anderen ontvangen
 5. Zie die groeien
 6. Zij die anderen laten groeien
 7. Zij die het beleven
 8. Zij die het anderen laten beleven
 9. Zij die alleen aan zichzelf denken.

Die laatste groep deelnemers , nemen alleen maar deel aan een Sharing Society, omdat zij meer voordelen voor zichzelf verwachten. Zij zien slechts eigen gewin.

Helaas werkt het zo niet. De kracht van The Sharing Society, is juist het gunnen en delen. Hoe meer jij een ander gunt en hoe meer jij met een ander deelt, hoe meer jij ontvangt. 

De beleving wordt dan overweldigend. Je ongeloof zal omslaan in “overtuiging“. Je trekt als het ware succes en geluk aan. Logisch, het word je door iedereen gewoon gegund.

420031677_760eb87973_m

Te simpel, kan niet“, roept de “dreamstealer“. En als je lang genoeg luistert, ga je weer twijfelen. De hele maatschappij is gebaseerd op het creëren van angst en twijfel. Daardoor kunnen sterkere persoonlijkheden je eenvoudig beïnvloeden en je twijfel en angst nog meer aanwakkeren, waardoor je “ineens” hun kant kiest.

Weg motivatie. Weg inspiratie. Weg visie. Weer terug naar je oude gewoontes van twijfel en angst. En dat alleen maar omdat iemand met een beetje overtuigingskracht je weer teruggezet heeft in tijd. Je weer “slaafs” laat volgen. Wat nou scriptschrijver van mijn eigen film?

Bangmakerij wordt al eeuwen gebruikt om de menselijke opinie te beïnvloeden. Zie wat er momenteel gebeurt: angst voor klimaat-veranderingen, angst voor verkeerde voeding, angst voor vluchtelingen, angst voor oorlog, angst voor natuurrampen, angst, angst en nog meer angst. Maar ook gewoon angst voor het onbekende!

En dan de overheden in de wereld. Geleid door zogenaamde “wereldleiders”, die hun hele politiek beleid voeren op basis van angst. Angst inboezemen,  wat  leidt tot twijfel en wat leidt tot emotieloze volgers. Dat is altijd zo geweest en dat zal altijd zo blijven. Het politieke machtsspel is ook gebaseerd op het onderuithalen van je opponent en die vervolgens belachelijk te maken bij het volk. Daardoor kunnen ze de aandacht nog meer op zichzelf vestigen en jou vervolgens inpalmen.

Het is ook best een hele stap. Van de “Ik-wereld” naar de wereld van The Sharing Society. Al die tijd draaide het om “ik”. Ik vond, ik voelde, ik wilde, ik dacht, ik was en ik ben. Ik, ik, ik… Dat klopt ook want dat is met de paplepel ingegoten.

Vlak na je geboorte draait alles om jou. De hele wereld is blij kennis met je te maken. Je bent uniek. Een prachtige baby waar iedereen verliefd op is. Gek hè? Naar gelang we ouder worden, worden we steeds anoniemer. We leren te denken en te praten en werken aan eigen opinies. Wij kijken steeds kritischer naar de mensen om ons heen en de grote boze wereld daar omheen. Totaal geen gevoel meer voor zelfontwikkeling. Verbetering van de  kwaliteit van je eigen leven.

Heel langzaam komt het besef, dat je wordt geleefd. Dat er totaal geen ruimte meer is in jouw wereld voor (persoonlijke) ontwikkeling en groei.

En als je dan eindelijk je ogen opent, zie je dat de wereld om je heen slechts bestaat uit afgunst. Stel je voor dat je het beter doet dan je directe omgeving. Hoeveel mensen gunnen je dan dat succes en roemen jou om je inzet en doorzettingsvermogen? Inderdaad.

Waar je als baby geadoreerd werd gewoon vanwege die mooie onschuldige ogen, word je nu met grote achterdocht bekeken en behandeld.

En iedereen doet er aan mee: politiek, wereldleiders, banken, bedrijven, religies, dictators en vooral de media. Zij “beoordelen” wat wel en wat niet behoort tot het “wereldnieuws”. Wij hebben maar te accepteren dat zij bepalen wat nieuws is en wat niet.

Sinds de intrede van Internet en Social Media, zie je dat iedereen wel een mening over van alles en nog wat heeft.

En weer zie ik de macht van het veroorzaken van angst en twijfel. Wat is waar?  Wat is niet waar? Wat is onzin en wat is echt?

Waarom niet gewoon mensen om je heen inspireren en coachen. Niet alleen het gevoel van bewustwording geven, maar het ook 100% gunnen, geven, delen en laten beleven. Simpel. Mensen zijn mensen en ze verdienen het om onderdeel te mogen en kunnen zijn van The Sharing Society.

De grootste kracht van The Sharing Society, is immers het gunnen en delen, het groeien en het ontvangen en beleven. Hoe groter een Sharing Community wordt, hoe groter de gezamenlijke kracht, hoe meer het individu in de Sharing Community groeit.

Zie je het ook? Echt waar?

Zie je de overeenkomst tussen

 • gunnen
 • delen
 • geven
 • groeien
 • ontvangen
 • beleven

Alle zes zijn het actie werkwoorden. Je moet er iets voor doen en er is altijd een ander nodig om deze werkwoorden puur en zuiver uit te kunnen voeren. Als ik geef, zal een ander ontvangen, als ik beleef, zal een ander mij dat gunnen, als ik groei, zal een ander delen. En dus zijn de combinaties oneindig positief! 

Wat een geweldig uitgangspunt. Het tegenovergestelde van angst is namelijk:

PASSIE! 

Passie leidt tot verbetering en ontwikkeling. Je zal dus je angst moeten overwinnen en de twijfel in de prullenbak moeten gooien.

Het juk van je afwerpen en deelnemen aan The Sharing Society”. De kracht van het individu verenigen in de kracht van The Sharing Community. Gewoon weer geloven in jezelf. Een “big smile” op je gezicht en de wereld met opgeheven hoofd tegemoet treden.

“Hallo World”: My name is …… and here I am!”

Vandaag ben ik begonnen aan de eerste dag van de rest van mijn leven! And I love it!

Ik heb vandaag geleerd om niet weer nieuwe gebieden te ontdekken, maar gewoon met andere ogen te leren kijken!

279749040_7988a70924_n

En wat is mijn wereld mooi. Ik geniet van elke seconde. Ik geniet van elk plaatje dat mijn geest “schiet” als herinnering voor later. Ik geniet van elk rimpeling in mijn bestaan, omdat ik alles deel met jou en met jou en met haar en met hem en met iedereen in de wereld, direct om mij heen maar ook gewoon wat verder weg. Welkom in mijn leven! Mag ik ook deelnemen in jouw leven?

IMG_0799

The Sharing Society, een community van mensen vol met passie, gedrevenheid, de wil om anderen succesvol te laten worden en zijn, geluk en plezier. Maar ook met het verantwoordelijkheidsgevoel voor onze kinderen en de wil om die generatie te laten groeien en bloeien in een wereld van schoonheid en passie en geluk, waarin gunnen en delen tot de normaalste zaken van de wereld horen. 

SAM movement flyer

Dat deze zes werkwoorden het keurmerk  van onze Sharing Community mogen worden! Dat is waar wij voor gaan en dat is wat wij willen delen met de wereld van vandaag en morgen.


IMG_0781

Welkom bij ComHumans.com: de eerste Sharing Community gebaseerd op het fundament van SAM’s Way. 

Dit is SAM’s Way:

 1. The Sharing Society bestaat uit gunnen en delen.
 2. Ik gun jou onder alle omstandigheden individuele groei voor jezelf en je omgeving.
 3. Hoe sterker een individu groeit, hoe groter de bijdrage aan de SAMenleving.
 4. Als ik leer, groei jij, als jij groeit, leer ik…
 5. Ik mag succesvol worden en blijven. Het wordt mij gegund.
 6. SAM helpt je constant verder te ontwikkelen en je financiële IQ te vergroten.
 7. SAM werkt in The Sharing Society alleen maar met positief geld.
 8. Ik verspreid SAM’s Way niet door overtuiging maar door aantrekking.
 9. Laten we vooral SAMen werken aan een positieve SAMenleving.
 10. SAM streeft naar WAARDE-toevoeging en ongekende groei.

If we SHARE than we CARE

Ben Veerbeek

Founder and CEO van ComHumans.com

10 gedachtes over “Angst versus Passie

 1. Passie op hoog niveau.
  God wat ben ik blij een deel uit te mogen maken.
  Als ik toen al begreep wat ik nu begrijp had ik meteen VIP geworden.
  Maar ja het zijn keuzes van dat moment en kun je niet terug draaien.
  Belangrijker is, wat ligt er voor ons, voor mijn gezin, voor mijn relaties.
  Wat is het geweldig om dit te kunnen delen.
  Als het jou goed gaat, gaat het ons goed.
  Als ik aan jou mag geven, kunnen we samen delen.
  De wereld is er klaar voor.
  Wij zijn er klaar voor.
  Dat het mooie lint door geknipt mag worden om SAM’s Way te openen.

 2. Het blijft een prachtig plan die sharing society! Ik kan alleen maar VOOR zijn. Van – alles alleen – naar – veel meer samen – is al een tijdje de toekomst. Maar toch zijn er, voor zover ik ze ken, weinig intitiatieven die zoveel zaken verbinden als Comhumans doet! Vooral de e-learning sprak mij meteen aan tijdens de eerste kennismaking. Want wat als je met een goed financieel iq kan starten met je leven?!

 3. Dank je Ben Veerbeek. dit is een goede en duidelijke beschrijving van de sharing community ‘ComHumans.com”. Zo duidelijk recht uit het hart 🙂

  Gunnen, delen, geven, groeien, ontvangen, beleven ; zes werkwoorden die je alleen maar SAMen kan laten werken. Zo maken we de wereld beter en mooier.
  If we Share than we Care.

  De sharing community ‘ComHumans.com’, met de hele wereld delen is belangrijk zodat we allen kunnen groeien en bijdragen aan een sprankelende SAMenleving.

  Een samenleving waarin je gelooft in jezelf en in de ander. Een samenleving waarin jij je ontwikkelt en de ander helpt zich te ontwikkelen. Een samenleving waarin jij een succesvol leven hebt en dat de ander ook gunt. Kortom, een samenleving waarin je met liefde en vol vertrouwen leeft.

 4. Prachtig verhaal, grote toekomst.
  Iedereen instappen de trein gaat rijden en wel in volle vaart.
  Deze trein wordt de langste en grootste ter wereld en zal de hele globe rond gaan………, maar stopt alleen bij de volgend 6 stations,….. want daar staan gelijkgestemden te wachten !!!!!..

  Deze 6 stations zijn:
  1. Delen 2. Gunnen 3. Geven 4. Groeien, 5. Ontvangen en 6. Beleven

  De leiding is duidelijk…
  De route is duidelijk…
  De producten zijn duidelijk…
  De community is duidelijk…
  Zullen wij vanaf vandaag …. met elkaar en voor elkaar….. ook duidelijk zijn?

  .

  Prachtig !!! I love it !!!

  besparen, budget coach, budget coaching, coaching, delen, e-learning, educatie, elearning, financial coach, financial coaching, financiële IQ, financiële kennis, geven, groei, gunnen, ik wil alles, ik wil besparen, ik wil sparen, ik wil verdienen, Journey, krijgen, learning, leren, millenials, modules, MySafe, MyWallet, nemen, NowULearn, NUL, OBP, Online Budgetplan, ontvangen, ouderdomsontwikkeling, pakket 1, pakket 2, pakket 3, pakket 4, pakketten, personal development, persoonlijke ontwikkeling, pijlers, S.A.M., SAM, SAM’s Way, SAMen, SAMenleving, SAMenwerken, Samenzijn, Share, sharing, Sharing Community, Sharing Society, Socal Attraction Marketing, Social Attracting Movement, Social Attraction Marketing, society to share, sparen, Tagged 5 pijlers, thema’s, Ton, Ton van Wijk, urban services, Veerbeek, verdienen, vermogenscoaching, vijf pijlers, Visionair, waarde, waardevast, waardevol, winst

 5. En weer kom ik er achter dat wij met zn ALLEN heel wat moois in handen hebben. Hoe mooi is het om dit ALLES SAMen te gaan DELEN! SAMen werken aan een positieve SAMenleving!! De wereld en de mentaliteit van de mensen is aan het veranderen! Niet in positieve zin! Hoe mooi is het als WIJ met zn ALLEN daar op een POSITIEVE manier een draai aan kunnen geven! En dat allemaal door GEVEN,DELEN, GUNNEN,GROEIEN,BELEVEN en ONTVANGEN!! Dat is toch super gaaf! Door anderen te HELPEN ga IK/JIJ GROEIEN!! En als WIJ het met zn ALLEN laten ZIEN dan gaan de DREAMSTEALERS er ook wel in GELOVEN!
  Laat maar komen die trein!!

 6. Hallo Ben ik typ deze comment tijdens het volgen van de comhumans webinar.
  Ik had je blog al eerder gelezen maar inderdaad nog geen reactie achter gelaten, bij deze wel dus.
  Het is weer een mooie blog, je weet je visie mooi te verwoorden. Het is echt de hoogste tijd voor een sharing society. Het is een gaaf idee om hier deel van te mogen zijn en om als Ambasador mensen te gaan helpen. Het is tijd voor verandering. Groet Martin Smit.

 7. Prachtig omschreven, Ben Veerbeek!
  Wat voel ik me rijk, omdat ik zoveel kan groeien, delen, gunnen, beleven, ontvangen en geven!

  “Hallo World”: My name is Marie-José and here I am!”

 8. Beste Ben echt super mooi verhaal! Het begint met delen als de wereld eerijk met elkaar alles deelt, Krijgen we een mooie werld waar iedereen blij van wordt! Dat is de wereld waar ik in wil wonen

  Succes Groeten

  Rene

 9. Perfecte omschrijving, en niets dan de waarheid een waarheid die velen zich wel bewust zijn maar niet zien en wat men niet ziet word vaak ook niet aan gedacht.
  Delen en geven is ook een onderdeel wat je op mijn site terug kan vinden, het is dan wel minder mooi omschreven en het is niet in de vorm van contant geld maar in de vorm van extra werk, waarmee uiteindelijk de centen weer binnen stromen.
  Nu kan ik dit waarschijnlijk niet vergelijken met ComHumans, ik heb namelijk maar één doelgroep waarmee ik werk maar meerdere doelgroepen waarvoor ik werk.
  Dit in een paar woorden, een gezamenlijke verdien module is gewoon perfect maar velen geloven daar niet in of denken het alleen beter te kunnen en dat is gewoon jammer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *